Ny version av Epicor ERP erbjuder nyckelfunktioner som nytt mobilanpassat ramverk för att stötta företags tillväxt


Stockholm, Sweden, March 03, 2016

Epicor Software Corporation, global leverantör av branschspecifika affärssystem som stöttar företags tillväxt, lanserar nu en ny version av affärssystemet Epicor ERP, framtaget för att adressera utmaningarna med att skapa tillväxt i dagens globala, snabbt föränderliga ekonomi.

Över 350 kunder använder redan den nya versionen Epicor ERP 10.1, implementerat på plats, via molnet eller moln-hosting. Den förbättrade versionen bygger på Epicor ERP 10 och dess fem principer – samverkan, mobilitet, valmöjlighet, lyhördhet och enkelhet. Funktionaliteten i den nya versionen ska ytterligare stötta företags tillväxt och effektivisera hur verksamheter kan interagera med sitt affärssystem.

Nytt mobilt ramverk möjliggör åtkomst när som helst, var som helst

Epicor ERP 10.1 innehåller en ny mobil plattform som stödjer responsiv design och ger en modern, dynamisk användarupplevelse på nästintill alla smarta enheter när som helst och var som helst. Inom ramen för den nya mobila plattformen har Epicor förnyat sin mobila applikation som nu ger en rik visuell användarupplevelse på smarta enheter. Det underlättar för olika verksamhetsfunktioner att hitta och uppdatera relevant information var de än befinner sig. Inom det nya mobila ramverket kommer Epicor att fortsätta utveckla och släppa flera funktionsanpassade appar.

Nya funktioner ger utökade användningsområden för ekonomi, tillverkning, logistik och globala verksamheter

Den senaste versionen av Epicor ERP innehåller mer kraftfull ”out-of-the-box”-funktionalitet som ger ökad ROI och förbättrad användarvänlighet – något som Epicor tidigare prisats för. De nya funktionerna ger en enklare användarupplevelse.

Epicors användare har tillgång till över 300 förbättrade funktioner inom områden som tillverkning och distribution såsom inventering och material, inköp, leverans och mottagning, kvalitetssäkring, projektledning och arbetsplanering, försäljning och CRM, offerter och orderhantering, med mera. Funktioner för global verksamhet har också förbättrats genom landspecifik funktionalitet och regelefterlevnad, vilket gör det enklare för företag att verka sömlöst världen över.

– Epicor ERP är byggt för att tillgodose och stödja tillväxt, oavsett om det gäller en växande kundbas, utökning av produktlinjer eller geografisk expansion. Genom att tillhandahålla rätt teknik, tjänster i världsklass och service samt ett starkt fokus att på förbättra affärsresultat kan Epicor hjälpa sina kunder förverkliga sin fulla tillväxtpotential, säger Malcolm Fox, produktmarknadschef, Epicor.

Tidig framgång för moln och on-premises bland kunder som använder den nya versionen

Epicor har gjort det lättare och snabbare än någonsin tidigare för kunder att implementera nya funktioner, vilket framgår bland de hundratals kunder som redan är igång med den senaste versionen av Epicor ERP.

Boers & Co. Fine Metalworking Group, en utvecklare av finmekaniska detaljer, montering med hög precision och plåtprodukter, har börjat använda Epicor ERP 10.1 vilket ICT-chefen Jos Greeve beskrev som ”lätt” och ”enkelt”:
– Jag kan definitivt rekommendera kunder att uppgradera till den senaste versionen av Epicor ERP, säger Greeve.
Boers använder funktioner som den nya integrerade mobila instrumentbrädan, vilken Greeve beskriver som snabb och responsiv samt fungerar mycket väl på alla mobila enheter. Det hjälper Boers att få svar på viktiga frågor i realtid såsom: Vad är statusen för detta jobb? Vad är statusen för denna följesedel? Vem arbetar med vad i fabriken? Är ordern sen?

Leverantören av laserutrustning Access Laser Company gick nyligen över från Epicor ERP 10 i molnet till den nya versionen:
– Övergången var smidig och vi har redan dragit nyttja av de nya funktionerna. Vi tycker särskilt om den förbättrade funktionen för att söka bland företag. Det gör att det går snabbt och enkelt att hitta försäljningsorder och annan data, säger Andrew Chamberlain, specialist inom informationsteknik, Access Laser Company.

– Epicor fortsätter att stötta vår tillväxt vilket ger oss en plattform för att spåra, mäta och bevaka varje aspekt av vår verksamhet – från produktion till fakturering, från verkstadsgolvet till ledningen. Instrumentbrädan och Business Activity Queries ger ett koncist sätt att hålla koll på våra nyckeltal vilket ger värdefull kunskap om flaskhalsar och förbättringsområden, säger Chamberlain.

Tillgänglighet och kompatibilitet

Epicor ERP finns nu tillgängligt på 35 språk för uppgraderingar och nya molninstallationer över hela världen. Epicor ERP är kompatibel med Microsoft Windows 10 och Internet Explorer 11.

Om Epicor ERP

Epicor ERP är en global affärssystemlösning som erbjuder valmöjligheter, flexibilitet och smidighet för att ge ökad tillväxt och möjligheter i hela ditt företag utan den komplexitet som äldre plattformar har. Den möter behoven hos dagens användare och är ett perfekt stöd inom tillverkning för ”make-to-order”, ”configure-to-order” och ”configure-to-stock”. Epicor ERP ger en helhetslösning för företag och finns i molnet, molnhosting eller on-premises. Epicor ERP är moduluppbyggt och har kraftfulla funktioner som är inriktade på att minska kostnaderna, effektivisera processer och förbättra kommunikation med kunder – samtliga högprioriterade för att uppnå fortsatt tillväxt och lönsamhet. För mer information, besök Epicor ERP:s samlingssida.