Gartner utser Epicor till ”visionär” i Magic Quadrant-kategorin Single-Instance ERP för produktfokuserade medelstora företag


Stockholm, Sweden, January 20, 2016 Epicor Software Corporation, global ledare inom affärssystemlösningar för aktörer inom tillverkning, distribution, detaljhandel och tjänstesektor, meddelar idag att de har blivit utnämnda till ”visionär” av Gartner, Inc. i Gartner Magic Quadrant (MQ). Utnämningen gäller kategorin Single-Instance ERP för produktfokuserade medelstora företag och är baserad på en utvärdering av Epicors nästa generations affärssystem (ERP), Epicor ERP.1

De leverantörer som är med i 2015-års MQ-kategori för Single-Instance ERP för produktfokuserade medelstora företag tillhandahåller affärssystem till globala och medelstora till stora företag inom en rad olika branscher. Gartners MQ är inriktad på behoven bland produktfokuserade företag inom tillverkning, distribution eller en kombination av båda. De har mellan 100 till 999 anställda (men potentiellt 3 000 anställda eller fler) och en årlig omsättning mellan 200 miljoner till 2 miljarder dollar. Företagen har begränsade IT-resurser och vill ha ett affärssystem med låg totalkostnad.2 För att ta del av rapporten i sin helhet, besök Epicors hemsida.

– Vi tror att vår placering som ”visionär” i kvadranten vittnar om att vi sätter våra kunder i fokus men också att vår innovativa mjukvara tillför ett ökat värde som gör att företag kan fokusera på sin verksamhet, säger Joe Cowan, vd och koncernchef för Epicor. Med varje ny version av Epicor ERP fortsätter vi att höja ribban för kvalitet, prestanda och skalbarhet. Vi gör det även enklare för våra kunder att hålla sig à jour med teknikförbättringar oavsett om de är driftsatta i molnet eller på plats.

Utveckling av marknadstrender och förändringar

Sedan den senaste Magic Quadrant publicerades är enligt Gartner ”de fyra trender som Gartner beskriver som ”Nexus of Forces” (analys, socialt, mobilt och moln) fortsatt avgörande för de flesta analyserade system, liksom stöd för användarcentrerade ERP-strategier och mer flexibla system som har en modelldriven arkitektur.” Dessutom har ”tre trender blivit tydligare sedan den senaste publiceringen av Magic Quadrant 2014: postmodern ERP, ERP i molnet och ”in-memory computing”/inbäddad analys för att stötta digital verksamhet.”3

Över 5 000 kunder har valt Epicor ERP, från tillverkare och distributörer till serviceföretag, med representanter i fler än 80 länder runt om i världen. Epicor ERP version 10 utvärderas 2015 i MQ-kategorin Single-Instance ERP för produktfokuserade medelstora företag, lanserades i april 2014 och bygger på teknik som gör affärssystem mer lättanvända, med större samverkan och bättre tillgänglighet. Epicor ERP är utformad till att stödja områden som är viktiga för dagens företag: social samverkan, flexibilitet, bättre prestanda och stor tillgänglighet på olika enheter. Epicor ERP, som bygger på Epicor ICE Business Architecture, ger en konsekvent upplevelse med en enda lösning på flera enheter, från surfplattor till PC, och levereras på plats eller i molnet.

1, 2, 3 Gartner Inc. “Magic Quadrant for Single-Instance ERP for Product-Centric Midmarket Companies” by Michael Guay, Chris Pang, Christian Hestermann, and Nigel Montgomery, December 9, 2015.

Om Gartner Magic Quadrant
Gartner rekommenderar inte specifika leverantörer, produkter eller tjänster som framställs i deras publikation och råder inte teknikanvändare att enbart välja de leverantörer som fått högst placering. Publikationen är baserad på slutsatser av Gartners forskningsorganisation och bör inte tolkas som fakta. Gartner frånsäger sig alla garantier, uttryckta såväl som underförstådda, med avseende på denna undersökning, inklusive garantier om säljbarhet eller lämplighet för särskilda ändamål.

Om Epicor Software Corporation
Epicor Software Corporation är ett världsledande företag som tillhandahåller affärslösningar för företag inom tillverkningsindustri, distribution, detaljhandel och tjänstesektor. I över 40 år har Epicor levererat lösningar till företag av alla storlekar och har idag fler än 20 000 kunder i över 150 länder. Epicor levererar integrerade affärslösningar för resursplanering (ERP), mjukvarulösningar för handeln, supply chain management (SCM) och human capital management (HCM) som ger företag möjlighet att arbeta effektivare och öka lönsamheten. Med lång erfarenhet av innovation, branschspecifik kunskap och passion för kvalitet tillhandahåller Epicor ett komplett urval tjänster som främjar en snabb avkastning på investeringen och låg total ägandekostnad vare sig det rör sig om en lokal, regional eller global affärsverksamhet. Företagets internationella huvudkontor ligger i Austin, Texas med kontor och filialer runtom i världen. Mer information finns på www.epicor.se.

Följ Epicor på Twitter: @Epicor, @Epicor_Retail, @Epicor_DIST, @Epicor_MFG, @EpicorEMEA, @EpicorUK, @EpicorAPAC, och @EpicorLAC.

# # #

Epicor är ett registrerat varumärke som tillhör Epicor Software Corporation. Övriga varumärken som nämns i detta dokument tillhör respektive ägare. Produkter och tjänster som erbjuds i detta dokument har skapats av Epicor Software Corporation.