• Service-oriented Architecture

  Accentuam cuvantul “Service” in Service-Oriented Architecture

 • Aproape fiecare vanzator de software face reclama produselor sale ca fiind bazate pe o arhitectura service-oriented (SOA), dar, daca va uitati cu atentie, nu tot ceea ce este promovat ca “SOA” este service-oriented. La Epicor®, am luat-o pe drumul mai putin batatorit, pentru a va aduce solutii care au fost create de la zero, utilizand cele mai bune practici SOA.

  Ce este SOA, cu adevarat?

  SOA este o abordare in dezvoltarea aplicatiilor software pentru organizatii, in asa fel incat procesele software sunt separate in servicii care sunt facute apoi disponibile si pot fi gasite in cadrul unei retele. Fiecare serviciu ofera functionalitati care pot fi adaptate la nevoile unei organizatii, ascunzand detaliile referitoare la dedesubturile implementarii. SOA se adreseaza complexitatii, inflexibilitatii su slabiciunilor abordarilor existente din proiectarea proceselor, a fluxurilor de lucru si a integrarii aplicatiilor.

  Cum abordeaza Epicor SOA: Microsoft®.NET, Web Services si Standard Languages

  Epicor a inceput cu .NET, platforma Microsoft pentru a dezvolta si a expune aplicatii cu servicii Web. Toate serviciile Web utilizeaza un singur standard, Extensible Markup Language (XML), care face mai usoara comunicarea intre aplicatiile software pentru afaceri. Prin expunerea logicii de business sub forma de servicii Web services, Epicor va permite sa va creati propriile reguli de afaceri, sa va administrati mai bine procesele de business si sa accesati sistemul de oriunde, oricand si in orice mod doriti. Combinati-le cu Epicor Service Connect, un instrument de planificare a proceselor de afaceri, care va permite sa va definiti fluxurile de lucru pornind de la logica de business expusa sub forma serviciilor Web, pentru a realiza procese de lucru facute cerere, care satisfac nevoile oricarei companii.

  Benefits of SOA

  SOA poate sa usureze integrarea diverselor medii care sa gasesc in multe organizatii. SOA faciliteaza colaborarea si distribuirea de informatii in cadrul intregii organizatii si cu partenerii externi. Prin expunerea proceselor de business, SOA va ajuta sa va concentrati asupra celor mai bune metode de a va imbunatati operatiunile. SOA va furnizeaza capacitatea de a sustine un model de afacere care depaseste granitele organizatiei. SOA imbunatateste colaborearea, faciliteaza procesele de afaceri complete si imbunatateste eficacitatea operationala.

  SOA va permite sa va customizati procesele de afaceri, fara sa modificati codul sursa. Cu SOA, sa faceti procesele din cadrul sistemului sa se portiveasca cu afacerea dvs este o problema de configurare, nu de customizare. Aceasta inseamna ca atunci cand este momentul sa faceti update-ul cu o noua versiune, puteti sa faceti acest lucru mult mai usor decat in cazul in care ati fi avut customizari razlete in cadrul implementarii.

  Un alt beneficiu al SOA este faptul ca va furnizeaza abilitatea de a simplifica procesele de afaceri, care, la randul lor, promoveaza un management agil al proceselor de afaceri. SOA va pune la dispozitie o posibilitate de a face procesele de afaceri mai transparente, astfel incat sa poata fi customizate si optimizate, pentru a veni mai bine in intampinarea cererilor de la clienti pentru timpi de raspuns mai redusi, pastrand in acelasi timp o calitate ridicata si credibilitate. Si, poate cel mai important, SOA pastreaza complexitatea unei integrari application-to-application si business-to-business, reducand semnificativ costurile si ridicand tehnologia la nivel de afacere.

  Epicor ofera solutii complete SOA pentru companii, pentru a le ajuta sa conecteze oamenii, procesele si aplicatiile, pentru o afacere flexibila, transparenta si agila. • Soluţiile Epicor au fost concepute pe baza necesităţilor operaţionale unice ale companiilor globale dornice de excelenţă. Clienţii pot gestiona mai bine complexitatea şi se pot concentra asupra activităţilor principale de dezvoltare.

  Discutaţi cu un expert »