• Szolgáltatásorientált architektúra

 • A „szolgáltatás" hangsúlyozása szolgáltatásorientált architektúrán keresztül

  Szinte minden szoftvergyártó szolgáltatásorientált architektúrára (SOA) épülő alkalmazásokat reklámoz, valójában azonban nem minden „SOA-ként” reklámozott alkalmazás szolgáltatásorientált. Az Epicor®-nál azt a járatlan utat választottuk, amellyel a SOA legjobb gyakorlati tulajdonságaira épülő vállalati megoldásokat kínálunk.

  Mit jelent a SOA valójában?

  A SOA a vállalati szoftveralkalmazások olyan megközelítése, amelyben a szoftverfolyamatokat egy hálózaton keresztül elérhető és észlelhető szolgáltatásokra bontják szét. Minden szolgáltatás vállalati igényekhez igazítható funkcionalitást kínál, miközben a módszer alapjául szolgáló végrehajtási részletek rejtve maradnak. A SOA az üzleti folyamatterv, munkafolyamat és alkalmazásintegráció már létező megközelítéseinek bonyolultságát, rugalmatlanságát és gyengeségeit használja ki.

  Az Epicor megközelítése: Microsoft®.NET, webalapú szolgáltatások és szabványosított nyelvek

  Az Epicor a Microsoft .NET platformját használja a webalapú szolgáltatásokra épülő alkalmazások kiépítéséhez és kivitelezéséhez. Minden webalapú szolgáltatás az Extensible Markup Language (XML) szabványra épül, amely megkönnyíti az üzleti szoftverek közötti kommunikációt. Az Epicor az üzleti folyamatokat webalapú szolgáltatásként teszi elérhetővé, ennek köszönhetően a vállalatok saját üzleti szabályokat alkothatnak, hatékonyabban kezelhetik üzleti folyamataikat és bárhol, bármikor hozzáférhetnek saját rendszereikhez. Mivel az Epicor Service Connect összehangolja az üzleti folyamatokat és azokat webalapú műveletekként definiálja, bármilyen vállalkozás saját igényeire szabva alakíthatja ki munkafolyamatait.

  A SOA előnyei

  A SOA megkönnyíti a különböző üzleti egységek által használt eltérő környezetek integrációját, emellett lehetővé teszi a vállalaton belüli és a külső partnerekkel való együttműködést és információmegosztást is. Azáltal, hogy elérhetővé válnak az üzleti folyamatok, a vállalkozások a tevékenységeiket javító leghatékonyabb módszerekre koncentrálhatnak. A SOA szervezeti határokon átívelő üzleti modellekhez nyújt támogatást, hatékonyabbá teszi a szervezetek közötti együttműködést, megkönnyíti a teljes körű üzleti folyamatokhoz való hozzáférést és javítja a működési hatékonyságot.

  A SOA-val a forráskód megváltoztatása nélkül testreszabhatja üzleti folyamatait. A vállalkozásához leginkább illő rendszer folyamatainak kialakítása az egyedi beállítások helyett a rendszer konfigurálásával érhető el. Ily módon a SOA újabb verzióra történő frissítése sokkal egyszerűbben elvégezhető, mint az implementálás során különféle egyedi beállításokkal testreszabott architektúráké lenne.

  A SOA további előnyeinek egyike, hogy lehetővé teszi az üzleti folyamatok racionalizálását, amelyek köszönhetően előmozdítja a gyors üzleti folyamatkezelést is. A SOA-val az üzleti folyamatok sokkal átláthatóbbak lesznek, így a rövidebb válaszidő iránti ügyféligényekhez szabva és optimalizálva kiváló minőség és megbízhatóság érhető el. Végül, de nem utolsósorban a teljes körű alkalmazás és üzleti integráció lehetősége, amely jelentősen csökkenti a költségeket és technológiát üzleti szintre emeli, könnyen elérhetővé válik.

  Az Epicor átfogó SOA vállalati megoldásokat kínál, amelyek összekapcsolják a felhasználókat, az egységek közötti folyamatokat és alkalmazásokat a rugalmas, átlátható és gyors üzleti folyamatok elérése érdekében.

 • Az Epicor megoldásai a kiválóságra törekvő globális vállalatok egyedi, operatív szükségletei köré épülnek. Az ügyfeleink jobban tudják kezelni a komplex feladatokat, és lehetőségük van a fejlődésre összpontosítani.

  Beszéljen egy szakértővel »