• Irányítás, kockázat és megfelelőség

 • Napjaink rendkívül összetett üzleti környezetének működését egyre több előírás szabályozza, ami még a legnagyobb vállalkozások számára is komoly kihívást jelent. Még soha nem volt ilyen nehéz eligazodni a számtalan jogszabály, előírás és az ellátási láncokkal kapcsolatos kötöttség között. A stratégiai szemlélettel operáló vállalkozások ezeket a kihívásokat lehetőségeknek tekintik, melyekből a vállalatirányítási, kockázati és megfelelőségi stratégiák alkalmazásán keresztül üzleti előnyt kovácsolhatnak. Ezek a stratégiák lehetővé teszik a kockázat ellenőrzését, a megfelelőségi problémák és elvárások hatékony kezelését, és végső soron javítják az üzleti teljesítményt.

  Mióta az Egyesült Államok kongresszusa 2002-ben beiktatta a Sarbanes-Oxley törvényt – melynek 11 fejezete egyebek mellett olyan területekre tér ki, mint a vállalati felelősség, a beszámolási kötelezettségek, a könyvvizsgálók függetlensége és a megfelelőségi tanúsítványok – egyre több szervezet ismeri fel a GRC megoldások jelentőségét. Bár a SOX-törvény célja elsősorban a nyilvános számadásra kötelezett részvénytársaságok működésének szabályozása, a magáncégek működését is egyértelműen és jelentős mértékben befolyásolja.

  Ahogy világszerte egyre komolyabban foglalkoznak a hagyományos energiaforrások kimerülésével és a klímaváltozás hatásaival, az üzleti vállalkozások figyelme is egyre inkább arra a területre terelődik, amelyet e tekintetben befolyásolhatnak, ez pedig az ellátási lánc működtetésével járó a széndioxid-kibocsátás és energiafelhasználás csökkentése. Bár a kormányzati kezdeményezések e területen még gyerekcipőben járnak, az üzleti vállalkozások jelentős része már tisztában van azzal, hogy a „zöld" kezdeményezések nemcsak a társadalmi felelősségvállalás szempontjából fontosak, hanem tényleges üzleti lehetőséget képviselnek, megtakarításokat eredményeznek, így végső soron hozzájárulnak a vállalkozás nyereségességének növeléséhez.

  A vállalatok a fenti elvárásoknak való megfelelés terén egyre nagyobb mértékben támaszkodnak IT és szoftvermegoldásokra – ám ez csak részben ad megoldást a problémára. Az üzleti vállalkozásoknak értékelniük kell üzleti folyamataikat, és ha szükséges, akár alapvetően meg kell változtatniuk működésük módját.

  Az Ön üzleti igényeihez szabott megoldások

  Az Epicor® GRC megoldásai ebben segítik a vállalkozásokat azáltal, hogy szoftverek és kapcsolódó szolgáltatások segítségével olyan területeket támogatnak, mint a racionalizált ellátásilánc-menedzsment (SCM) és a globális üzleti előírásoknak való megfelelés; pénzügyi menedzsment, ideértve a pénzügyi ellenőrzést és a transzparens és proaktív beszámolási mechanizmusokat; audit és a biztonság-menedzsment; termékéadat-menedzsment; beszállítói kapcsolatok kezelése (SRM), beleértve a stratégiai beszerzéseket is; vállalati tartalom- és dokumentummenedzsment; és vállalati teljesítménymenedzsment (EPM).

  A GRC egy olyan folyamat, amely a belső erőforrások kihasználását és külső szakértők igénybevételét egyaránt megköveteli a vállalkozásoktól. Az Epicor GRC megoldásai növelik a kiszámíthatóságot, támogatják az üzleti kockázatok kezelését, és fokozzák az érdekeltek vállalat iránti bizalmát.

 • Az Epicor megoldásai a kiválóságra törekvő globális vállalatok egyedi, operatív szükségletei köré épülnek. Az ügyfeleink jobban tudják kezelni a komplex feladatokat, és lehetőségük van a fejlődésre összpontosítani.

  Beszéljen egy szakértővel »