Fluid-Bag

Back to Success Stories

Valmistavan teollisuuden yritys Fluid-Bag Oy vauhdittaa liiketoimintansa kasvua Epicor ERP:n avulla

Fluid-Bag Oy on 1984 perustettu joustavien nestesäiliöiden valmistaja. Kansainvälinen yritys valmistaa kestäviä tuotteita muuttuvan maailman tarpeisiin. Päämarkkinat ovat Euroopassa sekä Aasiassa. Yrityksen patentoimaan nestesäiliökokonaisuuteen kuuluu sekä täyttö- että purkuvälineistöä. Pääkonttori sijaitsee Pietarsaaressa.


Continue reading

"Vanhalla järjestelmällä emme olisi voineet tehokkaalla tavalla toteuttaa tulevaisuuden kasvusuunnitelmiamme. Epicor on antanut meille modernin ja toimivan työkalun, jonka tukemana voimme luottavaisin mielin hakea kasvua ja keskittyä tekemään sitä, minkä itse parhaiten osaamme."

Jan Backman, toimitusjohtaja | Fluid-Bag Oy
Yritystiedot
 • Sijainti: Pietarsaari
 • Toimiala: Teollinen valmistus
 • Toimipaikkojen lukumäärä: 2
 • Kotisivut: www.fluid-bag.com

Haasteet
 • Vanha toimintaympäristö ei enää ollut riittävän toimiva
 • Tieto hajallaan erillisissä paikoissa
 • Kansainvälistä kasvua haettaessa tarvittiin uusi, moderni järjestelmä

Epicorin ratkaisu
 • Epicor ERP

Miksi Epicor?
 • Moderni ja vakuuttava järjestelmä
 • Myyjien innostunut asenne tuotetta kohtaan, asiakasta kuunneltiin

Hyödyt
 • Epicor tukee yrityksen liiketoiminnan kasvua
 • Kaikki tieto on nyt yhdessä, helposti hallittavassa ketjussa
 • Reaaliaikainen varastonhallinta 

Follow Us
Erillisistä sovelluksista yhteen, toimivaan ratkaisuun 

Kuten monet keskisuuret yritykset, Fluid-Bag hoiti aiemmin kirjanpidon sekä tuotannon seurannan eri sovelluksilla ja yksittäisillä tietokannoilla. Yritys otti Epicorin kautta käyttöönsä seuraavan sukupolven toiminnanohjausjärjestelmän, eikä ole katunut. Fluid-Bagin aiempaan toimintatapaan kuului laskutusjärjestelmän ja myynnin seurannan pitäminen erillään toisistaan. Tarvittava tieto siirrettiin manuaalisesti eri järjestelmästä toiseen. Yrityksen toiminta oli vielä pientä, joten käytäntö toimi siinä tilanteessa kohtuullisen hyvin. Globaalin jakeluverkostonsa kautta maailmalta kasvua hakeva yritys halusi kuitenkin jotain tehokkaampaa ja modernimpaa tilalle. Kaikki tieto piti saada kerättyä yhteen paikkaan. "Meille oli tärkeää, ettei aikaa tai energiaamme kulu hukkaan etsiessä informaatiota eri paikoista vaan että voimme keskittyä ydinosaamiseemme. Nykyään hallitsemme koko prosessin alkuperäisestä tilauksesta materiaalinhallintaan ja toimitukseen saakka vaivattomasti," kuvailee Fluid-Bagin toimitusjohtaja Jan Backman. 

Modernin työskentelytavan hyödyt 

Fluid-Bag harkitsi kolmea eri ERP-ratkaisua, mutta päätyi Epicoriin myyjien innostuneen asenteen sekä ennen kaikkea järjestelmän modernien ominaisuuksien ansiosta. Fluid-Bagin henkilökunnasta jokainen käyttää ERP-järjestelmää jollain tavalla. Käyttäjiä on yhteensä viitisenkymmentä, tosin osalla järjestelmän käyttö rajoittuu yhden työtehtävän hoitamiseen sen avulla. Näin esimerkiksi varastossa, jossa tavara merkitään järjestelmässä saapuneeksi tai vastaavasti ulostoimitetuksi. Yritys osti kaikki järjestelmään sisältyvät perusmoduulit sekä Information worker -lisäsovelluksen tiedon jalostamiseen. Moduuli yhdistyy Microsoftin Outlookiin®, näin käyttäjä voi lisäksi kätevästi hyödyntää sähköpostiaan ja sinne tallennettua tietoa.  

Backmanin mukaan tieto kulkeekin nykyään sujuvasti eikä ole pelkoa, että siitä jäisi osa tallentamatta. "Sanoisin, että suurin yksittäinen hyöty meille on se, että hallitsemme koko ketjun myynnistä laskutukseen ja toimituksiin. Tuotannon ja materiaalihankintojen suunnittelu sekä varaston seuranta ovat myös parantuneet  huomattavasti verrattuna entiseen. Pystymme seuraamaan varaston tilannetta reaaliaikaisesti koneelta, mistä on paljon käytännön hyötyä."

Uutta kasvua kohti 

Fluid-Bagin koko toiminta ohjautuu nykyään Epicorin järjestelmän kautta. Yrityksellä on nyt entistä paremmat mahdollisuudet panostaa uusien asiakkuuksien saamiseen sekä nykyisten asiakkaiden palvelemiseen. Kansainvälistä kasvua haettaessa moderni järjestelmä takaa sen, ettei virheitä synny.  

"Vanhalla toimintatavallamme emme olisi voineet lähteä tavoittelemaan kasvua. Epicorilta olemme saaneet modernin ja käytännöllisen järjestelmän, jonka avulla voimme luottavaisina keskittyä oman strategiamme toteuttamiseen", Backman tiivistää. 

Lyhyesti Epicorista 

Epicor Software Corporation on kansainvälisesti toimiva, johtava toiminnanohjausjärjestelmien toimittaja valmistus-, jakelu-, vähittäismyynti- ja palvelualoille. Yli 40 vuoden kokemuksellaan Epicor toimittaa innovatiivisia ohjelmistoratkaisuja toiminnanohjaukseen (ERP), asiakkuudenhallintaan (CRM), toimitusketjun hallintaan (SCM), vähittäismyyntiin (POS), sekä henkilöstöhallintaan (HCM) 20 000:lle asiakkaalle yli 150:een maahan. Epicorin ohjelmistoratkaisut auttavat yrityksiä parantamaan tehokkuuttan ja tuottavuuttaan. Yrityksen innovatiivinen historia, alan asiantuntemus ja pyrkimys erinomaiseen laatuun kannustavat asiakkaita kestävän kilpailukyvyn luomiseen. Epicor tarjoaa asiakkailleen kattavan palveluvalikoiman samasta lähteestä, jota paikallinen, alueellinen tai kansainvälinen liiketoiminta vaatii. Lisätietoja osoitteesta www.epicor.com.

Epicor solutions are designed around the unique operational needs of manufacturers and are available in the cloud or on premises. Customers can better manage complexity and focus on core growth activities.

Talk to an Expert