• Epicorin teettämästä tutkimuksesta ERP-suuntaa teollisuuskoneiden valmistajille

  Lähes 40 % tutkimukseen vastanneista yrityksistä pitää ERP-järjestelmää olennaisena, eri toiminnot yhdistävänä alustana

  VANTAA, 7.2.2014

  Ohjelmistoratkaisujen tarjoaja Epicor Software Corporation julkisti tutkimuksen, jonka mukaan seuraavan kolmen vuoden aikana johtavat teollisuuskoneiden valmistajat etsivät joustavaa ERP-järjestelmää, joka mahdollistaa laajemman yhteistyön organisaation eri toimintojen välillä, tarjoaa ajantasaista tietoa ja edesauttaa paremman asiakaskokemuksen syntymistä.
   
  Teollisuuskoneiden valmistajien liiketoiminta pyörii vahvasti projektipohjaisten hankkeiden ympärillä ja asiakkaat ostavat tai vuokraavat heidän tarpeisiinsa räätälöityjä koneita ja laitteita. Paremman asiakaskokemuksen tarjoaminen on muodostunut olennaiseksi tekijäksi sille, että yritykset saavuttavat kasvua ja suurempaa voittoa. Uusi IDC Manufacturing Insights -white paper[1] listaa kolme kriittistä aloitetta, joihin valmistajien täytyy keskittyä ja käyttää niitä rakennuspalikoinaan saavuttaakseen kasvua ja erilaistumista nykypäivän haastavissa taloudellisissa olosuhteissa: kasvumarkkinoiden laajentaminen, lisäarvopalveluiden myyminen sekä asiakaskokemuksen parantaminen.
   
  – Vaikeat talousolot vaikuttavat luonnollisesti myös teollisuuskoneiden valmistajiin. Asiakkaista suurin osa ns. odottelee ja katsoo, mihin suuntaan ollaan menossa. Kulutusta on pienennetty. Valmistajat ovat alkaneet ymmärtää hyvän asiakaskokemuksen merkityksen. He ymmärtävät, että asiakaskunnan kanssa toimiminen syvemmällä tasolla on ainoa tapa päästä pois heikon talouskasvun ja matalan asiakasuskollisuuden umpikujasta, kommentoi IDC Manufacturing Insightsin Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan tutkimusjohtaja 
  Pierfrancesco Manenti.
   
  Manentin mukaan teollisuuskoneiden valmistajat ovat siirtäneet strategista painopistettään tuotteista palveluihin.
  – Tutkimustulosten mukaan 42,9 prosenttia valmistajista tietää, että suurin yksittäinen tekijä, joka ajaa uusien tuotteiden ostamista on se, miten lisäarvopalveluja toimitetaan ja tuetaan.
  Koska asiakkailla on ainutlaatuiset tarpeet, jokaisen asiakkaan palvelu yksilöllisesti koko asiakassuhteen kaaren ajalla on olennaisen tärkeää. Guttridge Ltd on Iso-Britannian johtava massatavarankäsittelylaitteiston valmistaja ja Epicorin asiakas.
  – Kehotus toimia on teollisuuskoneiden valmistajille erittäin ajankohtainen. Liiketoimintamme on rakennettu tarjoamaan laadukkaita tuotteita ja palveluja, joita asiakkaamme hakevat meiltä säännöllisesti. Emme ole markkinoiden halvin toimija, mutta saamme jatkuvasti uusia tilauksia, koska tarjoamme hyvän asiakaskokemuksen. Valitessaan toimittajaa tämän päivän asiakkaat tarkastelevat pelkän kustannuksen sijaan myös muita seikkoja. Moderni teknologia on yksi avaintekijöistämme, joilla pystymme toimimaan tehokkaammin, kommentoi Guttridgen IT-johtaja Tim Berryman.
   
  – Tämä tuore tutkimus on selkeä toimintakehotus teollisuuskoneiden valmistajille. ERP-ratkaisun pitäisi parantaa pääsyä tarkkaan, reaaliaikaiseen tietoon mobiililaitteilla ja pilvipalveluissa. Sen tulisi myös parantaa yhteistyötä organisaation sisällä ja tehostaa valmistajien liiketoimintaprosesseja. Uskomme vakaasti, että moderni ERP-alusta voi tukea teollisuuskoneiden valmistajien liiketoiminnan tarpeita ja on keskeinen osa paremman asiakaskokemuksen luomisessa. Valmistajat kohtaavat kasvavia globaaleja vaatimuksia ja paineita tuottaa enemmän lisäarvopalveluja. Asiakasuskollisuus ja pidemmät asiakassuhteet toimittajien ja ostajien välillä ovat kriittisiä tekijöitä kilpailuedun säilyttämiseksi, kommentoi Epicorin varatoimitusjohtaja ja markkinoinnista vastaava johtaja John Hiraoka.

  Avainluvut tutkimuksesta:

  • Useimmat teollisuuskoneiden valmistajat ovat huomanneet, etteivät perinteiset ERP-järjestelmät täysin tue niiden tarvetta nopeaan ja ajantasaiseen informaatioon tai yhteistyön parantamista organisaation eri toimintojen välillä.
  • Lähes 40 % kaikista tutkimukseen vastanneista teollisuuskoneiden valmistajista pitää ERP-järjestelmää olennaisena alustana, joka yhdistää tuki- sekä front office -toiminnot ja tehostaa vuorovaikutusta toimittajien ja asiakkaiden kanssa.
  • Lähes 85 % suurista teollisuuskoneiden valmistajista (5000 työntekijää tai yli) ilmoitti, että ERP on tärkeä alusta hyvän asiakaskokemuksen luontiin.
  • Teollisuuskoneiden valmistajat ovat alkaneet ymmärtää, että paremman asiakaskokemuksen tarjoamisen täytyy olla yksi heidän päätavoitteistaan. Asiakaskunnan kanssa syvemmällä tasolla toimiminen on keino ulos heikon talouskasvun ja matalan asiakasuskollisuuden umpikujasta.
  • Seuraavan kolmen vuoden aikana johtavat teollisuuskoneiden valmistajat etsivät joustavaa ERP-järjestelmää, joka pitää sisällään tai on helppoa integroida toimintoihin, jotka kuuluvat asiakasrajapintaan. Tätä kautta voidaan tarjota ajantasaisempaa tietoa ja mahdollistaa enemmän yhteistyötä.


  Epicor julkaisee IDC-raportin tulokset kolmessa osassa. Tämä tiedote on osa 3. Edelliset osat täällä.

  [1] IDC Manufacturing Insights “Get Customers Inspired – A Call to Action for Industrial Machinery and Equipment Manufactures,” Pierfrancesco Manenti (Syyskuu 2013)

  Epicor lyhyesti

  Epicor Software Corporation on kansainvälisesti toimiva, johtava toiminnanohjausjärjestelmien toimittaja valmistus-, jakelu-, vähittäismyynti- ja palvelualoille. Yli 40 vuoden kokemuksellaan Epicor toimittaa innovatiivisia ohjelmistoratkaisuja toiminnanohjaukseen (ERP), asiakkuudenhallintaan (CRM), toimitusketjun hallintaan (SCM), vähittäismyyntiin (POS), sekä henkilöstöhallintaan (HCM) 20 000:lle asiakkaalle yli 150:een maahan. Epicor tarjoaa kattavan palveluvalikoiman samasta lähteestä asiakkailleen paikallisesti, alueellisesti ja/tai kansainvälisesti. Yrityksen innovatiivinen historia, alan asiantuntemus ja pyrkimys erinomaiseen laatuun kannustavat asiakkaita kestävän kilpailukyvyn luomiseen. Kaliforniassa pääkonttoriaan pitävällä yhtiöllä on toimipisteitä ja tytäryhtiöitä ympäri maailman.
  www.epicor.com

  Seuraa Epicoria Twitterissä: @Epicor, @EpicorUK, @EpicorEMEA, @EpicorAU, @Epicor_Retail, @Epicor_DIST ja Facebookissa. Epicor ja Epicor-logo ovat Epicor Software Corporationin tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja muissa valtioissa. Kaikki muut merkit ovat kunkin omistajan omaisuutta.

  Lisätietoja antaa:
  Riikka Saarinen, markkinointipäällikkö 
  p. 020 7410 875 
  rsaarinen@epicor.com • Kysy Epicorin asiantuntijalta


 • viewnow