• High tech -alan valmistajien välillä suuria eroja ERP-järjestelmien hyödyntämisessä

  Epicor pitää modernia ERP-järjestelmää tärkeänä asiakaskokemuksen parantamisessa

  ​VANTAA, 28.1.2014

  Ohjelmistoratkaisujen tarjoaja Epicor Software Corporation julkaisi IDC Manufacturing Insights - raportin "Get Customers Inspired – A Call to Action for High Tech Manufacturers”, joka paljastaa high tech -alan valmistajien välillä olevan suuria eroja riippuen siitä, hyödyntävätkö ne modernia ERP-järjestelmää sen täydellä kapasiteetilla, sekä mitkä ovat vaikuttavat tekijät asiakasstrategian toteuttamisessa. High tech -ala on asiakaslähtöinen, nopeatempoinen kenttä, jossa menestykseen vaikuttaa merkittävällä tavalla asiakkaiden odotusten täyttäminen arvoketjun lopussa. Kyselyn tulokset paljastavat, että suurin osa high tech -alan valmistajista hyödyntää rajallisesti nykyaikaista ERP-järjestelmää eikä täysin ymmärrä, miten teknologinen innovaatio parantaa asiakaskokemusta. 45 prosentin kyselyyn vastanneiden tahojen mielestä tärkein este asiakaskokemuksen luomiselle tai syventämiselle on taustatoimintojen sekä front-office -toimintojen integroimisen puute.

  Kyvyttömyys sopeuttaa liiketoimintaprosessit nopeasti muutoksiin ja rajoitukset tiedon saamisille sekä sen hyödyntämiselle ovat kaikki merkkejä siitä, että tietojärjestelmät ovat jäykkiä tai tehottomia. Nämä ovat kriittisiä esteitä syvemmän asiakaskokemuksen luomiselle.

  – Innovaatiossa tarvittavalla tavalla mukana pysyminen on ylivoimaisesti suurin liiketoiminnallinen haaste high tech -alan yrityksille nykyään, nopeiden kysynnän muutosten sekä aggressiivisten kilpailijoiden lisäksi. Kuluttajien säästäväisempi käyttäytyminen kehittyneissä maissa sekä kysynnän kasvu epävakaasti kehittyvissä talouksissa ajavat high tech -alan valmistajia käynnistämään aloitteita, joilla pyritään saavuttamaan parempaa asiakasuskollisuutta teknologisen innovaation keinoin, kommentoi IDC Manufacturing Insightsin Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan tutkimusjohtaja Pierfrancesco Manenti.

  Tutkimus paljastaa, että high tech -arvoketjussa olevien valmistajien täytyy saada itselleen parempaa näkyvyyttä epävarmoilla markkinoilla.

  – Voidakseen estää epävarmuutta ja parantaakseen asiakassuhteita, täytyy valmistajien löytää uusia tapoja ymmärtää tulevaa kysyntää. Modernia ERP-alustaa on hyödynnettävä täyden kapasiteetin mukaan, jotta voidaan yhdistää liiketoimintaprosesseja koko arvoketjussa, Manenti lisää.

  – Mielestämme high tech -alan valmistajille on välttämätöntä luoda ketterä ja joustava toimitusketju investoimalla teknologiaan, joka nopeuttaa päätöksentekoa ja yhteistyötä sekä organisaation sisällä että liikekumppaneiden kanssa. Nykyaikaisella ERP-järjestelmällä voidaan parantaa reaaliaikaista tietoihin pääsyä ja tiedon jakamista. ERP, joka hyödyntää mobiili-, pilvi-ja sosiaalisen median konsepteja tuo suuremman kilpailuedun ja lisää kasvua, kommentoi Epicorin varatoimitusjohtaja ja markkinoinnista vastaava johtaja John Hiraoka.

  • Lähes 35 % high tech -alan valmistajista uskoo, että ERP on heille välttämätön alusta asiakassuhteiden kannalta (se yhdistää taustatoimiston sekä front officen); 80 % suurista high tech -alan valmistajista, joilla on yli 5000 työntekijää ilmoitti, että ERP on heille olennainen alusta
  • Noin 45 % high tech -alan valmistajista sanoo, että suurin este asiakaskokemuksen parantamiselle liittyy olennaisesti taustatoimintojen sekä front office -toimintojen yhdistämisen puutteeseen
  • High tech -alan valmistajat asettavat etusijalle investoinnit, joilla pyritään mukauttamaan IT:tä reagoimaan ja palvelemaan asiakkaita paremmin (35,9 %)
  • Noin 28 % vastaajista on riippuvaisia toiminnanohjausjärjestelmästä jokapäiväisen liiketoiminnan tukemiseksi, mutta sen vaikutus asiakaskokemukseen on vielä vähäistä
  • Noin 26 % kyselyyn vastanneista toteaa, että yksittäinen tärkein uusien tuotteiden ostamista ajava tekijä on asiakkaille se, miten lisäarvopalveluja toimitetaan ja tuetaan, mukaan lukien mittatilaustyönä tehty pakkauspalvelu, logistiikka, korjaukset ja huolto sekä ympäristöystävällinen kierrätys
  • Seuraavan kolmen vuoden aikana high tech -alan valmistajat etsivät joustavaa ERP-järjestelmää, joka pitää sisällään tai helposti integroituu asiakastoimintoihin. Tällä pyritään paremmin ajan tasalla olevaan informaatioon sekä kykyyn lisätä yhteistyön tekemistä organisaation sisällä.

  Epicor julkaisee IDC-raportin tulokset kolmessa osassa. Tämä tiedote on osa 2. Edellinen osa täällä.

   

  Epicor lyhyesti
   
  Epicor Software Corporation on kansainvälisesti toimiva, johtava toiminnanohjausjärjestelmien toimittaja valmistus-, jakelu-, vähittäismyynti- ja palvelualoille. Yli 40 vuoden kokemuksellaan Epicor toimittaa innovatiivisia ohjelmistoratkaisuja toiminnanohjaukseen (ERP), asiakkuudenhallintaan (CRM), toimitusketjun hallintaan (SCM), vähittäismyyntiin (POS), sekä henkilöstöhallintaan (HCM) 20 000:lle asiakkaalle yli 150:een maahan. Epicor tarjoaa kattavan palveluvalikoiman samasta lähteestä asiakkailleen paikallisesti, alueellisesti ja/tai kansainvälisesti. Yrityksen innovatiivinen historia, alan asiantuntemus ja pyrkimys erinomaiseen laatuun kannustavat asiakkaita kestävän kilpailukyvyn luomiseen. Kaliforniassa pääkonttoriaan pitävällä yhtiöllä on toimipisteitä ja tytäryhtiöitä ympäri maailman.
  www.epicor.com

   

  Seuraa Epicoria Twitterissä: @Epicor@EpicorUK@EpicorEMEA@EpicorAU@Epicor_Retail@Epicor_DIST jaFacebookissa. Epicor ja Epicor-logo ovat Epicor Software Corporationin tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja muissa valtioissa. Kaikki muut merkit ovat kunkin omistajan omaisuutta.
   
  Lisätietoja antaa:
  Riikka Saarinen, markkinointipäällikkö
  p. 020 7410 875
  rsaarinen@epicor.com
 • Kysy Epicorin asiantuntijalta


 • viewnow